Ny omröstning: AMD eller Intel?

Vad lägger du helst på grillen, frågade jag i min senaste omröstning. Nästan alla svarade ”Kött” med några få undantag för ”Fisk”, ”Grönsaker” och ”Korv”. Missade helt att ha med kyckling som ett alternativ men det kanske jag får ta igen nästa sommar.

Men nu lägger vi detta bakom oss och blickar framåt. Mot en ny omröstning! Den här gången vänder jag mig till er teknikintresserade (jag gissar att ni är hyfsat överrepresenterade i besöksstatistiken).

Frågan lyder helt enkelt så här: AMD eller Intel?
Ja, vilken processortyp föredrar du i dina datorer?

Rösta på!

6 kommentarer

 1. Jag har snart tänkt och köpa mig nya delar. Processor, modekort och RAM-Minne. På komplett finns det AMD uppgraderings paket men jag undrar om inte Intel är bättre, såna fall kan jag köpa Intel delar separat men det blir dyrare. Tror jag ska köpa AMD uppgraderingspaketet. Då får jag en 3-stjärning processor istället för en 2-stjärning processor. Det är den enda stora skillnaden. Kan dock inte bestämma mej, vad tyckker du ? 🙂

 2. Tjena Banshie!
  Jag har kört både AMD Dual Core och Intels Core 2 Duo. AMD är rusktigt prisvärda processorer, men håller inte samma prestanda som Intel gör. Fast Intel-propparna är ju något dyrare. Så jag skulle nog rekommendera dig att köra AMD ett tag. Då kan man byta oftare istället! 😀

 3. Okej, kör på ditt förslag! 🙂
  Mina bröder rekommendera och så AMD för mig i början. Tackar så mycket, ha det gött!

 4. Jag har AMD Athlon 64 X2 4000+ Dual-Core på min dator, och jag kan verkligen ingenting om sånt, men nu har den börjat sega och bli bara sämre och sämre och nu i slutet fastnar den typ när den än vill, bilden står kvar men det går inte att göra något, enligt en vän så har int. minne kraschat och jag borde skaffa ny, jag har 2x2gb så vad tycker/tror ni? och jag tänkte att nu när jag ska väl byta saker, ska jag byta AMD till intek? eller uppgradera till bättre AMD? isåfall vad?

  1. Hallå Hulken!

   Jag har haft många goda erfarenheter av både AMD och Intel genom åren.
   AMD är generellt sett mer prisvärt medan Intel ofta står för mer rå prestanda. Intel är dessutom ”standard” när det kommer till processorer.

   Vad man skall välja är väl efter eget tycke och smak. Har du varit nöjd med AMD hittills så kan det kännas lätt att fortsätta på en redan inslagen linje. Men titta gärna på vilka tekniker som Intel erbjuder.

   Personligen skulle jag rekommendera dig att köra på Intels processorer. Spelar du mycket? Om ja, borde du titta på Core i7 eller Core i5, ett fläskigt grafikkort och gott om ramminne.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *