Stenhus och schnitzel!

Torpa Stenhus

Idag har vi varit kulturella må ni tro. Jodå, vi åkte nämligen iväg till Länghem och besökte Torpa Stenhus. Ett vackert gammalt slott från sent 1400-tal. Sägnerna är många om källarspöket och den inmurade flickan men man kan också känna historiens vingslag när man ser den lilla sängen där Gustav Vasa sov vid sitt besök på Torpa. Slottet är väl bevarat och ligger vackert vid Åsundens strand.

Alltid lika spännande att besöka och väl värt ett besök om du inte redan varit där!

På vägen hem så åkte vi förbi Limmared och värdshuset där, för att avnjuta deras berömda schnitzel. Lin satsar på schnitzel-storlek small medan jag tog en medium. Förra gången jag var där käkade jag en XXL. Jag behövde inte äta på ett dygn sen. Men medium eller large är lite mer i min klass numera.

Så gillar du schnitzel och råkar ha vägarna förbi Limmared, så får du garanterat ditt lystmäte på värdshuset.

4 kommentarer

  1. Jag ääääälskar schnitzel, ska ha Limmared i minnet. Känner för en väldigt stor schnitzel! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *