Veckans teknikköp.

Velbon DF-60Förra veckans teknikköp kanske egentligen inte kvalar in under just ”teknik”, då det faktiskt är ett tillbehör. Men ett ruskigt bra sådant!

Jag var nämligen på Expert och köpte mig en kamerastativ till min Canon EOS-kamera. Har länge varit sugen på att titta närmare på det här med HDR-fotografering och då är ju ett stativ ett måste. Dessutom är det bra att ha med sig stativet när man är ute, då bilderna blir så mycket bättre!

Så nu sitter jag här med ett Velbon DF-60 och är grymt nöjd. Ett ganska lätt men ändå stöddigt stativ som känns hyfsat rejält. 650 riksdaler gick det på, men det var det värt. Inte för billigt, och inte svindyrt!

4 kommentarer

 1. Prova photomatix om du ska jobba med HDR bilder. Smutt program som underlättar! Förresten… jag har en trådlös fjärr till Canon som du kan få om du vill!

 2. Hallå Kimmen! Japp, jag har testat Photomatrix. Verkade hyfsat smutt faktiskt. Dock har jag hittat ett motsvarande program till Macen, som dessutom är gratis. Minns inte namnet just nu tyvärr.

  Tack för erbjudandet om fjärren förresten. Men jag har redan en sådan. Tack ändå! 🙂

 3. Härligt! Har faktiskt bara kört Photomatix till mac också! Men du får gärna tipsa!
  Synd, annars hade du fått en trådlösfjärr på posten! Bara ligger här i nyckelskåpet i alla fall! Förresten så kan jag säga att fjärren till Canon är bra mycket skönare och bättre än Nikons motsvarighet!

 4. Tjena Kim!
  Kollade upp det där programmet jag snackade om, och det heter Jasper’s DRIMaker. Det är donationware och finns till Mac. Ok, kanske lite mer lightweight, men jag tycker att det funkar ypperligt för mig som nybörjare med HDR-fotografering.
  Mer info på http://www.drimaker.com/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *