Vista SP2 ger grafikproblem i spel.

Jag installerade ju SP2 till Windows Vista häromdagen, och det höll på att sluta illa.

Startade upp GTA4 igår och insåg till min förfäran att jag hade ett riktigt elakt grafikfel i spelet, där röda och gröna färgkanaler separeras liksom. Dessutom tonas allt svart över i mörkgult. Riktigt fult och såklart ospelbart. Dunkade in ArmA2-demot och såg att samma problem fanns även där. Dock inte i Lord of the Rings Online, som kanske är det spel jag spelar mest. Knepigt…

Testade med ett gäng olika grafikdrivrutiner från NVIDIA. Både WHQL-certifierade och betadrivare. Same shit. Så det blev att återställa Windows med en återställningspunkt för tidpunkten innan installation av SP2 – så var allt löst. Hoppas att det kommer en fix på detta problem snarast, antingen från Microsoft eller NVIDIA.

Nån annan som upptäckt grafikproblem i spel relaterade till Vista SP2?

10 kommentarer

 1. Märkte inget underligt efter jag bankat in SP2an. Iofs på en helt ren installation. Körde också ArmA2-demot men det såg ok ut, att det var lite buggigt är en annan femma. Är det detta som är efterföljaren till FlashPoint? Hade viss mån av investeringspotensial tyckte jag…

 2. Min bror fick samma problem, han blev inte glad.. 😛 Jag kör själv med XP så jag slipper.. 🙂

 3. Antbro!
  ArmA2 är en ”inofficiell” uppföljare till Operation Flashpoint. Bohemia, som gjorde först Flashpoint, sålde licensen till Codemasters. Själva knåpade man ihop ArmA och nu Arma2 medan Codemasters sitter och kodar på Flashpoint 2. Ryktas komma till vintern om jag inte minns fel.

  Men ArmA2 verkar helt klart ha potential. Funderar skarpt på att köpa det! 🙂

 4. Jag fick samma problem när jag tillslut uppdaterade till vista sp2 64-bit versionen, nu är mitt nvidia grafikkort helt bananas.

  nån som hittat nån fix?

 5. Tjena Victor!
  Verkar som om detta är ett återkommande problem efter vad jag förstår, förmodligen relaterat till NVIDIA/Vista SP2.

  Själv har jag gått vidare till Windows 7 numera, men problemet verkar visst kvarstå för Vista-ägare. Pröva att nedgradera från SP2 till SP1 igen. Det kan också vara läge att söka på Microsofts stora supportsida.

  Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *