Angående inlägget om GIMP.

Jag valde idag att ta bort det blogginlägg jag skrev om bildbehandlingsprogrammet GIMP igår, och hur detta program auktionerades ut på Tradera. Först blev jag förbannad när jag läste på auktionssidan att det finns människor som försöker göra pengar på att sälja ett fritt program, men efter att ha läst licensreglerna för GIMP så känner jag att jag bör dra tillbaka mitt något orättvisa inlägg. Enligt licensen för GIMP får man uppenbarligen ta betalt för programmet, även om jag personligen tycker att det är helt åt helvete!

Mitt inlägg var baserat på vad jag trodde var fakta för GPL och fri progamvara, medan dessa regler i verkligheten kan variera från program till program.

Min personliga åsikt kvarstår dock, men påhoppet i mitt inlägg visade sig vara direkt felaktigt. Därav togs det ikväll bort från bloggen.

– Magnus Jonasson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *