Newbie på RAW-format.

Canon EOS 350D DigitalJag är ju ägare av en Canon EOS 350D som jag är rätt nöjd med. Okej, min prylbroder och kollega Jocke har skaffat sig 500-modellen med filmfunktion i HD som man är hyfsat avundsjuk på, men ändå. I vilket fall som helst så har jag försökt pilla lite med HDR-fotografering senaste tiden. Det är rätt svårt att få till snygga bilder tycker jag, och hittills har jag bara fotograferat i JPG. Ställde just om kameran till RAW+JPG-läge och tänkte ge mig på att jiddra lite med RAW-filerna som ju innehåller en hel del godis jämfört med en simpel jpeg.

Hittade en intressant artikel på MacWorld som jämför ett gäng RAW-hanterare. Dessa program är dock inte direkt billiga, utan kostar några tusenlappar och uppåt. Så min undran är egentligen om det finns någon gratis RAW-hanterare som är lätthanterad och håller hög kvalitet. Släng gärna upp en kommentar med dina erfarenheter på området.

4 kommentarer

  1. Tjena fotografen och tack för tipset.
    Hade faktiskt helt glömt bort Digital Photo Professional. Bör ha det på någon skiva nånstans. Ska se till att hämta senaste uppdateringen också.

    Tack för tipset!

  2. Du… Käften! 😀
    Förresten, Jocke – jag sitter här och dricker tolvårig japansk whisky. Och i morgon blir det snaps och kräftor. Kittlar det i gomen? 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *