En titt på Plex!

De senaste dagarna har jag ägnat en del tid åt mediacentret Plex, som jag kör på min Mac mini i vardagsrummet. Plex bygger på XBMC – alltså den opensource-lösning som en gång kodades av entusiaster för Microsofts första spelkonsoll, Xbox.

XBMC lever dock kvar och är nu en fullfjädrad medielösning för både Windows, Mac och Linux-system, men Plex tar lösningen steget längre på Macen genom att addera mängder med tillägg och optimera koden för Apples operativsystem Mac OS X.

Kodbasen i de bägge programmen är i stort sätt samma, vilket betyder att till exempel teman gjorde för XBMC även funkar till Plex och vice versa. Alltså är upplägget detsamma i programmen och det kan vara svårt att se skillnad på dem.

För att reta smaklökarna på er som ännu inte kör Plex, eller XBMC om ni ligger på en annan plattform, så kommer här några skärmdumpar som jag just tog.

Håll till godo!

4 kommentarer

  1. Tjena Marcus!
    Har du fortfarande inte testat Plex eller XBMC så rekommenderar jag dig att göra det – bums! Förutsatt att du använder datorn för att kolla filmer och tv-serier.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *