Ett jämförande test: Navigon vs. TomTom på iPhone!

Funderar du på att skaffa en GPS-programvara till din iPhone, nu när iPhone OS 3.0 har kommit? I så fall – look no further!

Svenska MacWorld har hårdtestat de två mest hypade GPS-programmen, TomTom och Navigon, och tittat på de allra flesta aspekterna och hur de står sig mot varandra.

2 tankar om “Ett jämförande test: Navigon vs. TomTom på iPhone!

 1. Hej! Jag har tidigare kört TomTom på Windowsmobil 6.5 och externa GPS mottagare. Detta har fungerat klockrent och aldrig strulat.
  Fick nu leksaken Iphone 3GS som jag ska använda i jobbet. Skaffade TomTom 1.6 till denna. Tyvärr ser det ut som om att GPS delen inte är av bästa kvalitet Iphone. E.x. Jag uppmanas att svänga i en korsning om 50 m. Jag kommer fram till korsningen och påbörjar svängen, TomTom fortsätter rakt fram 100 m. När man kör på motorvägen och det finns andra småvägar i närheten ”hoppar” Tomtom över till dessa och det tar en lång tid tills man är tillbaka. Detta fenomen händer även i stadstrafik och skapar en otrolig stress… Jag saknar även dessa små gula skyltar med vägnummer. Nä jag är inte förnöjd.
  Jag ska nu testa att ansluta min externa GPS så får vi se, men man börjar ju då att tappa vitsen med integrerat…

  1. Tjena Abrahamsson!

   Personligen har jag inte testat TomToms GPS-app för iPhone men jag har kört Navigons dito under drygt 2,5 år, både på min gamla iPhone 3G och på min nyare iPhone 4.
   Jag känner inte igen de problem som du har med TomTom på 3GS’en. Kanske är det ett problem som helt eller till stor del är förknippat med mjukvaran? Eller din placering av telefonen i bilen.
   Mig veterligen är det viktigt att telefonen har ”fri sikt” mot himlen för att GPS’en skall funka bra.

   Du kan också välja att investera i TomToms GPS-hållare, men inbyggd GPS-antenn som förstärker signalen till din iPhone. Den kostar dryga 1000-lappen men du får en snygg hållare med integrerad laddare, audio-ut och GPS-chip.

   Annars kan jag verkligen rekommendera dig att testa Navigon. Har funkat riktigt bra för mig – i alla väder och på de allra flesta vägar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *