Netgear WN111v2 och Windows 7.

Netgear WN111v2

Vi var i stan idag, på Netonnet, och köpte en USB WiFi-adapter till älsklingens dator. Eftersom jag har en Netgear router sedan innan som dessutom funkar kanon, så föll valet på en Netgear WN111v2. Ett mindre bra val, skulle det visa sig till en början, eftersom den inte verkade fullt kompatibel med Windows 7 som snurrar på datorn.

Anyways, jag hittade en smidig guide på nätet som täckte in problematiken och pekade på en lösning i Microsoft Update Catalog. Fick tagit ner några cab-filer därifrån och sen var det bara att köra. Smutt!

6 kommentarer

 1. Vill bara upplysa om att tipset om ”Windows Update Catalog” ovan även fungerar för Netgear WG111v2 och 64 bitars Windows 7.
  Jag hade ett ”gammalt” usb kort liggande och provade detta när jag inte fick ordning på D-links DWL-G122 tillsammans med Windows 7. Den BETA version som D-link tyckte man skulle använda fungerade ännu inte 100%.
  Men nu är allt frid och fröjd och jag kan återigen ha kontakt med yttervärlden.

 2. Tjena, har installerat wn111v2 på w7 idag. inga problem att installera. vet ej hur det var för er, någon av er som hade problem med att datorn kopplade ifrån ? (ej routern) endast dongeln. oftast vid lite ansträngning (ibland bara för att öppna en sida)

  1. Tjena Andreas.
   Personligen upplever vi inga sådana problem med den WG111v2 som jag installerade. Dock rullar den numera under Windows Vista. Routern är också utbytt, mot en kombinerad router/modem som min internetleverantör tillhandahåller.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *