Veckans teknikköp.

Corsair Extreme Series SSD

Igår gjorde jag slag i saken och köpte mig en SSD-disk, att ha som systemdisk på gamingdatorn här hemma. Fördelen med SSD över klassisk hårddisk är bland annat att det inte finns några rörliga delar i en SSD-disk, alltså färre anledningar till att den kan gå sönder. Vidare är den således helt tyst. Hastigheten är grym, med 220MB/s för läsning och 135MB/s för skrivning. För att inte tala om accesstiden som ramlar in på löjligt låga 0.1ms.

Min gamla serverspecade 150GB WD Raptor fick alltså stryka på foten för en sprillans ny Corsair 2.5″ SSD X64 Extreme Series 64GB. Ett litet kraftpaket på ynka 80 gram.

Anyways, jag rev ur min gamla systemdisk, stoppade in den nya SSD’n och installerade Windows 7 Ultimate från ett usb-minne. SWOSH!! Ungefär så fort gick det att installera operativsystemet och boota upp. Och vilken skillnad! Tittar vi på Windows Experience Index där min tidigare Raptor-disk bara orkade upp till 5.9 så pushar SSD-disken ända upp till 7.2 på skalan.

Nöjd! 😀

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *