Alla dagens nyheter från Apple!

Denna tisdag har visat sig från sin allra ljusaste sida… Vi Mac-ägare vet att tisdagar är den veckodag som kan innebära att Apple stänger sin Apple Store och uppdaterar med nya produkter – något som får branschpress att gå i spinn av förväntan och obekräftade rykten!

Dagen till ära har Apple presenterat sin kvartalsrapport, och man gör en rekordperiod när det gäller försäljning av nya Macar. Kul såklart!

Men än mer spännande är det faktum att Apple idag har uppdaterat och hottat upp stora delar av sin produktlinje!

Först och kanske främst hittar vi en efterlängtad uppdaterad version av gamla vita MacBook. Den nya modellen är fortfarande vit men har fått ett inbyggt batteri med kraftfullare prestanda, en multitouch-platta (äntligen) och nästintill ett unibody-hölje.

Apple MacBook

Vidare har man även uppdaterat sin stationära allt-i-ett-dator iMac. 20″-modellen har ökats till 21.5″ och den gamla 24-tummaren mäter nu 27″. Högre upplösning i båda maskinerna och bättre processorer, upp till Core i7 i den fetaste varianten. Vidare hittar vi stöd för 16GB ram och en inbyggd kortläsare för att nämna några nyheter.

Apple iMac

Lite oväntat har Apple även valt att uppdatera sin minsting, Mac mini. Den ”klenaste modellen” har blivit rejält mycket billigare, medan en ny toppmodell med dubbla hårddiskar (på bekostnad av optisk enhet) har lanserats. Denna levereras också med Snow Leopard Server och 4GB ram.

Apple Mac mini

Vidare har man lanserat sin nya mus – Magic Mouse. Namnet Mighty Mouse som föregångaren bar, har Apple nu förlorat i en namntvist så en ny mus var väntad. Magic Mouse erbjuder en multitouch-yta och kan också styras med gester.

Apple Magic Mouse

Sist men inte minst kan vi notera att den lilla fjärrkontrollen Apple Remote har uppdaterats med nytt utseende i aluminium, för att matcha designen på datorerna.

Apple Remote

  • En sammanställning av priserna på alla nya prylar hittar du hos MacWorld.
  • Ytterligare info hos Apple såklart, där du även beställer prylarna – för du vet att du behöver dem! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *