Det här med att skala räkor.

Räkor

Vi har precis käkat lite vitlöksmarinerade sniglar, räkor med limeaioli och varma baguetter. Till det ett gott vitt vin. Kändes riktigt lyxigt!

Men det är extremt tråkigt och kladdigt att skala räkor. Jag hade hellre ätit färdigskalade. Nu måste man sitta och pilla och det tar mer tid att skala dem än att äta dem! Fast jag fjäskar lite grann för älsklingen emellanåt så hon brukar skala några åt mig. Men då är det ju samtidigt lite synd om henne för hon får skala sina medan jag smaskar på mina. Fast lite av charmen med vitt vin och räkor är ju att man sitter och pillar såklart. Så jag får väl leva med att det även i fortsättningen, antar jag. Annars kanske det slutar med att jag köper en burk färdigskalade räkor eller kräftstjärtar. Fast hur kul låter det på en skala då?

– Vad åt ni i helgen då?
– Vitt vin och burkräkor.

Nä, jag får nog fortsätta skala dem som inte hon orkar skala åt mig! 🙂

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *