Göteborg by night.

Virus i Bataljonen

Igår firade jag och Lin årsdag och åkte till Göteborg där vi gick på fars på Lisebergsteatern. Virus i Bataljonen hette uppsättningen, som i somras spelats på Vallarna i Falkenberg. I rollerna ser vi bland andra Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Ulf Dohlsten, Mikael Riesebeck och Thomas Hedengran. Det hela är en salig röra av förvecklingar – komplett med fifflande kommunalpolitiker, en virrig polis, en kåt kafé-ägarinna, en datanörd, underbemannad hemtjänst och ett gäng korkade hemvärnsmän som vill ha mer pengar till försvaret. Allt detta kokas ner till missförstånd, skruvade idéer, idiotiska påhitt och många många skratt!

Som vanligt är det Jojje Jönsson och Siw Carlsson som äger scenen – gamla revyrävar som de är. Men även favoriten Mikael Riesebeck och Ulf Dohlsten gör riktigt bra ifrån sig!

Gothia Towers Sky Executive

Efter denna succé checkade vi in på hotellet tvärs över gatan. Jag hade bokat in oss i ett Sky Exklusive-rum på 15’e våningen på Hotell Gothia Towers. Utsikt över ett julpyntat Liseberg med mängder av ljus. Vi fräschade upp oss och tog sedan en promenad bort till Restaurang Frågetecknet på Södra vägen. Där åt vi gott – heta tigerräkor i vitlök och chili till förrätt och sedan tog Lin kyckling med tomatsalsa till varmrätt medan jag slog till på en tournedos med rödvinssås. Vi avslutade med dessert, panacotta till henne och parfait till honom. Gott var det i alla fall!

Restaurang Frågetecknet

Efter en sen middag, promenad tillbaks till hotellet igen och en öl på Heaven 23 innan sängdags. Vaknade vid halv nio av att solen tittade in genom en springa mellan gardinerna. Gick upp och tittade ut över Liseberg från ovan. Det var som en scen ur Jurassic Park – molnen hängde lågt över det öde nöjesfältet och både Balder och Lisebergstornet reste sig ur dimmor som stora skelett bland alla träden. En riktigt hisnande syn! Speciellt från 15’e våningen, som sagt.

Vi åt en god VIP-frukost uppe på Heaven 23 och njöt lite mer av utsikten i ett sömnigt Göteborg som inte riktigt hade vaknat, av trafiken att döma. Tog ett varv på ICA Fokus och förundrades över utbudet en stund. Jag köpte rökt renkött, beef jerky och chokladdoppade kaffebönor medan min honey höll sig till chokladhyllan. Sen strosade vi en sväng på Media Markt i Sisjön innan vi åkte och hämtade lilla Elvira. Och nu är vi alltså hemma igen – mätta och goa efter att ha ätit kinamat och tagit oss varsitt glas vin. En riktigt härlig helg!

Tack för en underbar dag, Lin. Jag älskar dig!

9 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *