Premiärlirat: Forza Motorsport 3!

Idag har jag premiärlirat racingsimulator Forza Motorsport 3 till Xbox 360. Över 400 bilar och 100 banor hjälper till att göra det här spelet till en imponerande titel. Men det som smäller högst ännu så länge är grafiken, ljudet och känslan av att köra fort. OCH såklart – möjligheten att personifiera din bil med lack och dekaler. Dessutom är spelet stilrent och responsivt – att bara navigera runt bland de snygga menyerna är en fröjd. Att sedan ta en närmare titt på någon av alla  bilarna är häpnadsväckande!

Forza Motorsport 3

Alla fordon är smakfullt detaljerade och ibland är det näst intill omöjligt att skilja ingame-bilder från riktiga foton. Helt galet snyggt alltså.

Jag har inte hunnit lira så mycket ännu men jag har påbörjat karriärläget och hittills vunnit tre bilar, vilket betyder ett 10-tal lopp ungefär. Upplägget är detsamma som i föregångaren, men det är nog lite lättare för icke-bilnördar att komma igång, då man inte behöver skruva och mecka med sin bil jämnt och ständigt. Dessutom finns hjälp för alla arkadlirare i form av ’reverse time’, vilket hjälper dig att klara en missad kurva genom att du helt enkelt tillåts spola tillbaka tiden. Fusk kan tyckas, men jag tror att det går att stänga funktionen.

Anyways, Forza Motorsport 3 är bra. Rikigt bra till och med. Föregångaren Forza 2 var klockren och den kändes svår att toppa, men ytterligare finjusteringar har gjorts och nu börjar det verkligen kännas som den ultimata racingsimulatorn på Xbox 360. Närmaste konkurrenten Gran Turismo 5 på PS3 ligger som vanligt bra till för att knipa förstaplatsen, men fram tills dess att det släpps i mars 2010 så är Forza 3 kung!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *