Senast sedda: 2x Johan Falk.

Härom veckan såg vi de båda nya Johan Falk-filmerna GSI och Vapenbröder. Polismannen Johan Falk, spelad av Jakob Eklund, är tillbaks hos polisen i Göteborg där han verkar trivas allra bäst. De nya filmerna (det kommer totalt 6 nya filmer) följer upp succéerna med Noll Tolerans, Livvakterna och Den tredje Vågen. I den första av dessa nya filmer, GSI, blir Johan rekryterad till specialstyrkan GSI – Gruppen för Särskilda Insatser, hos Göteborgspolisen.

Deras arbete är att bevaka den organiserade grova kriminella verksamheten i stadens undre värld, där narkotika, avrättningar och vapenhandel är vardagsmat.

Johan Falk - GSI

GSI, både som film och specialstyra känns väldigt trovärdiga, och dessutom känner man igen många av de platser som filmen utspelar sig på, vilket gör det hela lite roligare. Men själva upplägget känns högst påtagligt och verkligt. Filmen är stundtals ganska otäck och rå, och man varken förskönar eller glorifierar polisen arbete.

Vi får även se komikern Mikael Tornving i en roll som vi inte är vana att se honom i. Något som han dock klarar med bravur.

Johan Falk – GSI. Betyg 3/5.

Johan Falk - Vapenbröder

Sen såg vi då uppföljaren Vapenbröder. Det är faktiskt en direkt uppföljare på GSI, och filmen tar sin början i anslutning till den föregående. GSI-gruppen är ute på ett bevakningsuppdrag och upptäcker att någon har lagt en beställning på en hel arsenal med vapen – någon som vill starta ett mindre krig. Johan Falk med kollegor ger sig alltså ut på jakt för att få fast rätt män innan hela Göteborg flyger i luften…

Johan Falk – Vapenbröder. Betyg 4/5.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *