Slimmat GeForce GTX260!

Jag såg borta på IDG att hårdvarutillverkaren Galaxy släpper en rejält bantad version av NVIDIAs GeForce GTX 260-kort. Med en smart design byggd på Vapor Chamber-teknik, dvs kylning med vattenånga i ett slutet system, så har man lyckats banta höjden på kortets profil från två expansionsplatser till en enda – något man inte ser hos prestandakort varje dag! Dessutom är Vapor Chamber-tekniken ganska intressant – ingenting jag kommit i kontakt med tidigare men det verkar ändå vara en relativt billig, smidig och väl fungerande kylteknik som bygger på att vatten i ett slutet system värms upp av GPU’n, blir till ånga som transporteras bort från GPU’n för att kondenseras och sedan tillbaks igen för att kyla, osv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *