Sugen på en ny Canon-kamera.

Canon EOS 10D

Jag har precis lekt lite med en Canon EOS 10D och ett Canon EF 85mm f/1.8 objektiv. Ett härligt sådant, som tar fina närbilder inomhus! Det märks dessutom att kameran är lite mer ’serious stuff’ än min egen EOS 350D. Huset är mycket större och man har mycket bättre grepp. Visst, kameran har några år på nacken men gör ändå hyfsat ifrån sig. Blixten beter sig betydligt bättre än på min billiga modell. Kameran är dock lite långsam men vad kan man begära av en 6-megapixlare som har lika många år på nacken? Kul att prova den dock!

Jag är riktigt sugen på att skaffa mig en ny kamera, gärna en som filmar i HD också. Jocke har ju skaffat sig en EOS 500D. Den verkar inte alls dum – dessutom ligger den helt rätt i pris också. Kanske får önska mig den i julklapp då. Att önska kostar ju som bekant ingenting! 😉

4 kommentarer

  1. Jag har fotat en del med 10Dn eftersom far äger en. Men blandade känslor. Klart den har några år på nacken, men displayen är juh på toook för liten, sjukt svårt att se om bilden blev bra eller inte.

    Själv har man juh fastnat i Nikon träsket, black is back som de så fint säger! 😉

  2. Tja Kim!!
    Jag håller med dig, displayen är på tok för liten. Samma storlek som min 350D dock, så jag är inte speciellt bortskämd. Men de nya kamerorna har ju riktigt fina displayer. Lite lättare att se hur bilden blir på dem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *