Veckans teknikköp.

Jag skrev igår om ett tangentbord som jag hittade på Media Markt, och idag bar det sig inte bättre än att jag köpte detsamma. Vi drog ut till Inet i Sisjön och där på en hylla stod det och väntade på mig – ett Logitech Illuminated Keyboard.

Logitech Illuminated Keyboard

Det är ett fullstort tangentbord med helt tysta tangenter och med kort slaglängd. Dessutom håller det en riktigt låg profil på cirka 9 millimeter. Inbyggt handledstöd och en transparent kant runtom. Men det bästa av allt är nog att tangenterna är bakgrundsbelysta. Något man definivit kan sakna om man sitter framför datorn under långa höstnätter. Speciellt har jag märkt skillnaden sen jag köpte min MacBook Pro där denna typ av tangentbord är standard. Men nu har jag det alltså på min gamingdator också!

Ljuset under tangenterna går i kallvitt, nästan mot isblå. Belysningen går att ställa i fyra steg, från avstängd till stark, och däremellan alltså ytterligare två lite mer diskreta lägen. Bra att detta går att justera om man inte vill ta fokus från skärmen.

Vidare samsas knapparna F1-F12 med snabbtangenter av olika slag, till exempel för att starta webbläsare, mailprogram, sök, kalkylator, mediaspelare och så vidare. Och allt funkade direkt, utan drivrutiner från Logitech, under Windows 7. Mycket bra!

Nu är det alltså slut med trötta ögon framför skärmen under långa spelsessioner i höstmörkret! 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *