En god pizza och taggen som försvann.

Har precis kommit upp till rummet igen efter ett snabbt besök i restaurangen. Det blev en liten pizza med parmaskinka och mozzarella. Och såklart en Mariestads!

Köpte med mig Japan Mix upp till rummet också. Rissnacks. Riktigt gott, och så blir man inte så himla törstig av det heller. Har just läst dagens Aftonbladet lite snabbt och kunde ganska snabbt konstatera att det här med att ’tagga’ artiklar verkar ha kommit av sig helt.

Aftonbladet TAGG

”FRAMTIDEN ÄR HÄR!”, skrev aftonblaskan när man introducerade taggen för styvt ett år sedan. Nu syns in skymten av den längre. Man undrar vad satsningen kostade och om den verkligen var riktad mot rätt målgrupp – det vill säga dem med smarta mobiler som läser Aftonbladets papperstidning. Hur många är dem egentligen? Har man en iPhone (en av de få mobiler som stödde TAGG för ett år sedan, så konsumerar man nog hellre sina nyheter digitalt, än att bläddra i en tidning. Det tror i alla fall jag.

Taggen är alltså död. Stendöd! Ett pinsamt försök av Aftonbladet med flera att skapa ett mervärde i att läsa deras tidning. I dagens läge behöver vi inte betala för att få nyheter – det bästa på nätet är just nämligen gratis. Och det är en outtömlig källa till information, som du inte ens visste fanns.

I övrigt kan vi notera att Telia startat en kampanj där man nu erbjuder Spotify tillsammans med några mobilmodeller, sedan företaget bakom musiktjänsten meddelat att man släpper sin klient till ännu fler mobila plattformar. Ett rätt nice erbjudande är faktiskt möjligheten att köpa en iPhone 3G (8GB dock) med Spotify premium (fram till påsk) för 95 spänn, med en månadskostnad på 179 spänn i 24 månader. Då ringer man för 29 öre/minut och 29 öre/sms vilket känns ganska prisvärt. Mobilsurf ingår också fram till påsk. Därefter kostar Spotify premium-tjänsten 99 kronor per månad och surfen 69 spänn per månad. Nåt för min älskling kanske, som tjatar om en iPhone varje dag! 😉

Ett hyfsat trevligt erbjudande, tycks det mig! Jag menar, vem behöver ha en massa gigabyte minne i sin telefon om man ändå streamar all musik via Spotify?
Själv har jag ju en iPhone 3G 16GB, vilken är nästan helt tom nu då jag tagit bort all musik från den och bara kör Spotify. Det funkar dessutom grymt bra! Och på köpet får man ju annonsfri musik även hemma.

Nä, nu har jag gnällt klart på kvällstidningen för en stund och även hissat lite för Telia (för en gångs skull). Nu ska jag surfa vidare och sen slappa lite i min hotellbädd och titta lite på Efterlyst med kungen av kungar, Leif GW Persson! Jag gillar hans stil. Grymt skön lirare! Och otroligt kunnig. Verkligen skärpt.

Men nu är det dags att dra vidare på surfen en sväng. Vi hörs kanske senare!

2 kommentarer

  1. Intressant läsning om det där med taggen. Jag har alltid varit lite splittrad ang. just taggen från Aftonbladet. Förstod mig inte på funktionen och vad det skulle vara bra för. Som du säger, det är bättre att läsa sina nyheter digitalt i mobilen och inte i pappersversion.

    PS. Aftonbladet är ändå dödsdåliga med eller utan taggfunktion.

  2. Japp. Fast tagg-funktionen kändes ganska nyskapande när den kom. Fast jag hade hellre sett att den implementerades på till exempel visitkort, för att snabbt och enkelt kunna ladda ner kontaktinformation från nätet efter att ha fotograferat en tagg med mobilkameran. Det hade varit riktigt nice!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *