Nya intryck av Xperia X10.

Sony Ericsson Xperia X10

Idag visade Sony Ericsson upp sin kommande Android-baserade smartphone, Xperia X10 här i Sverige och det var en mer eller mindre lyrisk kritikerkår som fick klämma på luren! Med sin 1GHz snabba Snapdragon-processor, åtta megapixelkamera och 4″ stora touchskärm är den ett prestandamonster utöver det vanliga. Och vad bättre var så verkade programvara inte vara så buggig och seg om man kunde tro om detta tidiga bygge med bakgrund av tillverkarens tidigare Xperia-lur X1 som inte imponerade på den fronten. Dock bygger nya X10 på Android version 1.6 och inte version 2.0. Men innan telefonen släpps under Q1/2010 så finns det förhoppning om att den uppdateras och drar nytta av det nya Android-systemet.

I vilket fall så är jag grymt sugen på den här nallen. Hoppas bara att den sticker ut lika mycket när den kommer som den gör just nu. Risk finns att det har kommit en massa lurar med liknande eller bättre prestanda om 4-5 månader när Xperia X10 beräknas släppas.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *