Om Modern Warfare 2.

Jag såg att DN hade recenserat nyligen släppta Call of Duty: Modern Warfare 2 och givet det 4/5. Välförtjänt, om du frågar mig!

Modern Warfare 2 är så stort, så vackert och så fyllt av tempo att man aldrig egentligen vill sluta spela det. Recensenten Thomas Wiborgh på Dagens Nyheter beskriver detta med väldigt målande ord:

Jag förflyttas mellan fuktskadade oljeriggar långt ute till havs, köldslagen rysk tundra och brasilianska kåkstäder. Den ena stunden kör jag skoter, motorbåt eller jeep, för att i nästa lönnmörda i tysthet, hantera en stationär kanon eller precisionsbomba genom en svartvit, flimrande display. Vissa sekvenser varar knappt en minut innan någonting – tempo, perspektiv, omgivning – återigen skiftar. Det är en slags lyx som få utvecklare har råd att unna sig. I de fantastiska miljöer vi färdas genom hade de flesta dröjt sig kvar i timmar – Inifity Ward apterar i stället en bomb och befaller spelaren att omedebart utrymma.

Det säger en hel del om känslan att lira Call of Duty: Modern Warfare 2. Har du ännu inte testat det så spring och köp! Finns till PC, Xbox 360 och PS3!

4 kommentarer

  1. Spelet har fått väldigt bra kritik för att inte tala om grym respons då det tydligen har sålt väldigt bra. Känns garanterat som ett framtida köp för min del. 🙂

  2. Japp, visst har det. Dessutom har det ju slagit alla försäljningsrekord inom branschen med 5 miljoner sålda exemplar de första 24 timmarna efter release!

  3. Om man kan bortse från stora, gapande hål i handlingen så är MW:2 en fin upplevelse – Visst är det filmiskt, men helt på allvar så är handlingen under all kritik. De många ”dramatiska” filmgreppen används även de alltför ofta, man tröttnar på de efter ett tag taffliga försöken att imponera. Det finns även andra saker som gör att spelet för mig fungerar som material för goda skratt alá B-filmskväll. Kortfattat är MW:2 ett väldigt kompetent spel, men det faktum att det mottagits så otroligt positivt tycks för mig påvisa att spelbranchen mer och mer håller på att bli ett nytt Hollywood. En bransch där utspätt och stundtals osammanhängande glam och glitter får gå långt framför egentligt innehåll, och allt för 700 spänn.

  4. Tjena Morgan!
    Jag är helt klart beredd att hålla med dig i din kritik till handlingen bakom MW2. Den ÄR, minst sagt, osammanhängande.

    Nej, ge oss en story och Modern Warfare 2 i en stor öppen miljö där spelaren inte lotsas fram utan får ta sina egna beslut och röra sig i vilken riktning man vill – då snackar vi!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *