Söndagsshopping.

Lundberg och jag drog in till Borås idag för en stunds shopping medelst tekniksnack. Det var länge sen vi gjorde något kul tillsammans nu! Primary target för dagen var förstås att få tag på varsitt exemplar av Call of Duty Modern Warfare 2, vilket vi också lyckades med. Vidare hittade jag även en julklapp till Lin. Skönt att ha kommit igång med julklappsbestyren i god tid, för en gångs skull!

Släpade med mig Lundberg hem efter shoppingfrenzyn och han fick dregla en stund över min MacBook Pro. Tror att han blev hyfsat sugen på att svinga lädret och casha upp! Men sen när jag drog igång Plex på min Mac mini, då trodde jag att han fick orgasm. Han har fattat det här med mediacenter nu, om man säger så. Och nu är det nog bara en tidsfråga innan det landar en Mac (av något slag) hemma hos honom. 😀

4 kommentarer

 1. Hej, en liten undran. Hur har du kopplat din mac Mini till TV´n. Jag funderar på att skaffa en undrar detta med ”ihopkoppling”. Idag kan jag koppla min PC och TV via Hdmi men Mac mini har ingen Hdmi.
  Hans

 2. Tjena Hans!
  Japp, jag har kopplat min Mac mini till TV’n. Det stämmer att Mac mini inte har någon HDMI-kontakt, men den har dock en DVI-kontakt (också digital), vilket innebär att du kan använda en DVI-HDMI-kabel, så behåller du den digitala signalen från Mac till TV.

  Hojta till om du har fler undringar.
  Ha det fint!

 3. Tack, kanske en dum fråga men ”följer” ljudet med via DVI kontakten eller måste detta kopplas på ngt annat sätt?
  Hans

 4. Hallå igen Hans!
  Nej, ljudet följer inte med via DVI-kontakten (bara bild). Dock har Mac mini optiskt ljudutgång för kanonkvalitet.

  Det slog mig just att den nya generationens Mac mini har Mini DVI, inte DVI som jag skrev innan. En annan adapter (Mini DVI-HDMI) krävs alltså. Vidare har de också Mini DisplayPort, den nya standarden för bildskärmskontakter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *