Tankar kring Sony Ericsson Xperia X2.

Sony Ericsson Xperia X2

Xperia X2 heter Sony Ericssons smartphone som just är på väg ut i handeln. Kommer du ihåg hypen kring den? Nej, inte jag heller.

I skuggan av tuffa Satio och inklämd mellan den överhypade men ack så sega Xperia X1 och den nyligen presenterade Xperia X10 kommer nu alltså Xperia X2.
Precis som X1’an så bygger den på Windows Mobile. Tittar vi på specifikationerna i övrigt så är det egentligen inte så där jättemycket som skiljer föregångaren från nya X2. Visst, designen känns betydligt fräschare nu och den har fått betydligt bättre kamera, men detta till trots så är det ändå samma gamla Windows Mobile som ligger till grund för gränssnittet. Och då drar i alla fall jag öronen åt mig. För är det något som Microsoft är rent ut sagt dåliga på, så är det mobila operativsystem! Att Sony Ericsson sedan klottrar ner telefonen ytterligare med sina paneler gör den bara ännu segare.

Jag har en känsla av Xperia X2 kommer att bli en snedträff. Den kommer ut lagom till jul, i konkurrens med den betydligt piggare kusinen Satio. Den kommer ut bara fyra månader innan uppföljaren X10 släpps, och då med Android som operativsystem. Detta kanske är rätt telefon, men vid helt fel tidpunkt! Jag anar att Xperia X2 bara blir en parentes och snart förflyttas bort från försäljningshyllorna igen. Tyvärr, Sony Ericsson.

Vad tror du?

Läs även M3’s recension av luren:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *