Veckans teknikköp.

Jag har ju tidigare bloggat om att min trådlösa router, en Netgear WPN824 v2 har krånglat en del, då den helt plötsligt bara slutat att svara och blockerat all trafik från datorerna här hemma. Har provat att återställa den men problemet kvarstår. Det enda att göra när det händer, är att rycka ur strömmen och starta om den. Och så vill vi inte ha det! Så nu har jag äntligen gjort slag i saken och skaffat mig en sprillans ny trådlös gigabit-router.

Valet föll på en D-Link DIR-655 efter tips från både Walle och Jockeman via kommentarerna på mitt förra inlägg i ämnet. Stort tack gubbs!

D-Link DIR-655

Jag har tidigare varit lite skeptisk mot D-Link och deras hemmaprylar, då jag hade ett par dåliga erfarenheter med dem för cirka 10 år sedan. Men den här gången känns det annorlunda! Själva enheten känns bastant och inte alls speciellt plastig. Den kommer med tre externa antenner och verkar ge hyfsad signalstyrka med stöd för 802.11n. Vidare har den 4 gigabitportar och även en usb-anslutning med stöd för SharePort, det vill säga att man kan dela ut en usb-ansluten enhet via nätverket.
Webbgränssnittet känns logiskt och kvickt. Det finns mängder av avancerade inställningar och loggningsfunktioner.

Jag har inte hunnit lattja med den speciellt mycket ännu, men så här långt är jag mycket nöjd! Bra jobbat, D-Link!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *