Windows genom tiderna.

IDG har en härlig artikel på sin webbplats idag, som berör Microsofts operativsystem Windows genom över ett kvarts sekel. Vi får via skärmdumpar och korta förklarar följa utvecklingen från Windows 1.0 till nuvarande Windows 7. Ganska kul faktiskt och fullt av nostalgi!

Själv hoppade jag på Windows-tåget under det glada 90-talet och min första kontakt med Microsoft var Windows version 3.1. Sedermera gick jag över till v3.11 Workstation och vidare till Windows NT4, Windows 95 och Windows 98. Sen 98SE, Windows 2000, ME, XP, Vista och nu Windows 7. Dessutom hann jag klämma några versioner av MS-DOS också, fram till att jag pensionerade dos-operativet vid version 6.22. Känns inte som man har missat så mycket.

Så kolla in artikeln och njut av lite härlig Windows-nostalgi. Än mer nostalgisk blir man när man hört uppstartsljuden från alla Windows-versionerna!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3c7XtGzrf2k[/youtube]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *