Funderar på att skaffa en ny NAS.

Vi köpte en 40cm lång pepparsalami till jul och just nu sitter jag med en 2cm tjock skiva av den och bara njuter av varje tugga, tillsammans med ett glas vin. Det är bra drag i den här salamin också – mycket kryddor, vilket bara är gott!

Buffalo LinkStation Pro LS-XHLJag sitter här och funderar på nästa teknikköp. Det känns ganska givet! Japp, det får nog bli en NAS! NAS är förkortning för Network Attached Storage, det vill säga en hårddisk som sitter på nätverket. I mitt fall hemmanätverket.

Sedan tidigare har jag en typ av NAS, en LaCie Network Space 1TB. Den är svart, pianolackad, nätverksansluten men grymt lååångsam. Riktigt trist! Så nu är jag på jakt efter en ny. Efter att ha läst ett test av NAS’ar i pryltidningen framför pryltidningar, M3, så har jag siktat in mig på en Buffalo Linkstation Pro LS-XHL. Den finns i 1TB, 1.5TB och 2TB. Den är snygg, prisvärd och framför allt – den är snabb! Men jag har inte bestämt mig för vilken storlek jag skall satsa på ännu. Det finns en nackdel med den och det är att den bara stödjer en diskplats. Således går det inte att raida den, vilket är lite synd. Men man kan väl inte få allt, inte till den prislappen i alla fall.

Har du något tips på en prisvärd NAS. Gärna inte över 2500 spänn. Hojta till i kommentarerna!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *