Grattis Quake III Arena på 10-årsdagen!

Quake III Arena

Jag installerade gamla klassiska Quake III Arena på älsklingens dator i förra veckan och då slog det mig att spelet i år fyller hela 10 år! Just idag den 3/12 dessutom! Helt galet att Q3A funnits i tio år. Jag minns så väl när vi satt hemma i min andra lägenhet år 2000 och lirade det här över lan på våra Pentium 3’or. Cola, Pripps Blå och pizza var vardagsmat. Vi lirade nästan alltid CTF mot bots på nightmare och vi var riktigt grymma! Vi hade dessutom en klan som hetten The Outsiders [tOS] och själv gick jag under taggen [tOS]Psycho. Jag hade dessutom egen tryckt tröja, sponsrad av PC Gamer. Tror till och med att den finns kvar i garderoben nånstans.

Nu när jag drog igång det häromdagen under Windows Vista x64 Ultimate på en Athlon 64 X2 3000+ med ett GeForce 9600GT (min f.d. gamingrig) så ser det inte lika glänsande ut som det en gång gjorde. Men det kanske beror på att det var 7-8 år sedan jag lirade det sist. Men däremot var känslan kvar och det tog inte många sekunder innan man hittade tillbaks till den aggresiva spelstilen. Underbart!

Det som gjorde Quake III Arena så bra när det kom var, förutom den grymma grafiken, den finslipade nätverkskoden och det höga tempot i spelet. Vapenarsenalen var nåt i hästväg och spelet var först ut med att bjuda på grafik med rundade texturer, något som anammades av många spel de kommande åren – eftersom id Software, skaparna bakom Quake/Doom-serierna, licensierade ut grafikmotorn.

Hm, undrar om det startar på min Windows 7-installation. Kanske borde testa!!

FRAG ON!!

8 kommentarer

  1. Tjena Magnus, som du vet har jag ju en blogg genom wordpress.com . Det jag nu vill göra är att byta tema med wordpress, tydligen ska man ladda ner ett ”program” vad jag vet och byta tema där?
    Jag har i alla fall laddat ner wordpress men jag får upp det i ”mapp-format” och inte ett format som gör att programmet går att köras. Undrar om du har någon guide eller något sådant?

  2. Tjena Banshie!
    Om du laddat ner WordPress så behöver du ladda upp filerna och mapparna på en webserver via en FTP-klient för att kunna köra det. Utöver det måste du ha tillgång och konfigurera en MySQL-databas för att lagra alla inlägg och inställningar.

    Om du har ett konto hos ett webhotell som uppfyller kraven för en WordPress-installation, så kan jag rekommendera dig att besöka forumet borta på http://www.wp-support.se. Där kan du garanterat få hjälp att komma igång!

    Annars är ett konto (och blogg) hos WordPress (som du redan har idag) ett mycket bra alternativ om man vill slippa administrera allt själv!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *