Jättestor farlig databugg slår ut världen!

Aftonbladet skriver idag om en ”stor databugg” som väntas slå till år 2038 då datorer inte längre har sekunder kvar att räkna. Lite grann som millenniumbuggen. Anyways, vad som händer är att datorsystem kan börja få för sig att det är år 1901 igen, vilket i och för sig kan ställa till problem. Men, avslutar Aftonblaskan, det rör bara operativsystem som inte uppdaterats och som bygger på 32-bitars arkitektur! Inget jätteproblem alltså. Jag tror nog att man om 28 år lyckats patcha bort den här buggen, alternativt lyft de flesta system till åtminstone 64 bitar. Eller vad tror du?

Så nej Aftonbladet, jag tänker inte lägga detta på minnet! Ge mig istället tillbaks de 316 sekunder av mitt liv som jag ödslade på att läsa er dumma nyhet och sedan skriva det här inlägget!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *