Nyårskarameller – Jonassons bloggår 2009.

Dags för en stor slev med nyårskarameller såhär på självaste nyårsaftonen!
Kände att det var läge att summera vad som egentligen har hänt här under året – sådant som jag berört i min blogg. Inget för stort och inget för smått har gått mig förbi. Så here goes – Jonassons bloggår 2009!

Januari.
Bloggen låg fortfarande på magnusjonasson.com och jag åt min första beef jerky. Vidare köpte jag ett ASUS GeForce ENGTX 260-grafikkort som jag forfarande är grymt nöjd med. Fler teknikköp inkluderade en Core i7 920 processor och ett ASUS P6T Deluxe-moderkort. Sist men inte minst så tipsade jag om en rad bra gratisprogram!

Februari.
Vi var på Mosebacke i Stockholm och kollade på Deluxe-gänget medan Caroline af Ugglas uppträdde i Melodifestivalen iförd gummistövlar och nattlinne. Rättegången mot Pirate Bay inleddes medan undertecknad i smyg reggade upp nuvarande domänen magnusjonasson.com. Rolf Pihlman sjöng om en fläskkarré med plommon och alla andra spelade tennis. i februari köpte vi också vår lilla valp Elvira och jag drog på Priest Feast i Stockholm.

Mars.
Detta var månaden då Apple uppdaterade sin lineup av Mac-datorer men också då Paradox blandade whisky och öl till en härlig symbios för smaklökarna! Humorgänget Grotesco skapade landsplågan Tingeling (Russian Base Lovers Remix) och vi premiärbastade i vår sprillans nya relaxavdelning i källaren.

April.
April bjöd på premiärgrillning hemma i trädgården och Aftonbladet meddelade lagom till påsk att man gör godis av barn! Månadens teknikköp inkluderade en 24″ skärm till speldatorn och ett gamingheadset likaså.

Maj.
Källarrenoveringen blev äntligen klar och vi slängde 14 ton sten och jord, och ytterligare några ton övrigt skräp. Jag började recensera hårdvara för PowerGamer och upptäckte att mjukost med rökt lax-smak faktiskt är riktigt gott!

Juni.
Microsoft presenterade nästa generations gaming, kallad Project Natal och Christian Bale sparkade röv i Terminator: Salvation. Apple presenterade massor av nyheter på WWDC 2009 och  Jonasson slog till på en ny 47″ LCD-TV. Jag funderade över var  eurotrance-bandet Earthbound tog vägen och hängde på Twitter-tåget. Månaden avslutades med att Mozilla släppte Firefox 3.5.

Juli.
Voddler öppnade portarna för beta-ansökningar till den hypade tjänsten, jag njöt till fullo av min andra semestervecka och Microsoft släppte en svensk SP2 till Windows Vista. Teknikköp att notera under denna månad: en Panasonic SA-HR50 (förstärkare) och en13″ Apple MacBook Pro!

Augusti.
Jag fick lära mig att när man kör husbil förväntas man hälsa på andra som framför samma typ av ekipage. Apple meddelade att man var färdiga med Mac OS X 10.6 Snow Leopard och TomTom släppte sin GPS-programvara för iPhone. Jag fick en invite till Voddler och den 28’e släppte så Apple sin efterlängtade vinterkatt. Spotify för iPhone godkändes av Apple och jag bokade biljetter till Depeche Mode!

September.
Efterlängtade Spotify-klienten släpptes och ett par dagar senare höll Apple ett event där man presenterade en del nyheter. Teknikköp för månaden ikluderade en grymt snabb SSD-disk från Corsair och Microsoft presenterade en ny tablet-prototyp under namnet Courier. Jonasson ville ha!!

Oktober.
Under oktober släppte Kent sin första singel, Töntarna, från kommande albumet Röd. Hur kul är egentligen ett kilo mjöl? Min älskling och jag firade två år tillsammans med en riktig helkväll i Göteborg och ett par dagar senare släppte Apple en massa nyheter igen. Jag hann även med ett par teknikköp, dels ett Logitech-tangentbord och Windows 7 Professional!

November.
Sony Ericsson presenterade sin kommande Android-nalle Xperia X10, 90-talet ringde och vill ha tillbaks knäckehäxan. Google Wave öppnade upp på bred front. Teknikköp för november blev en ny gigabit-router och jag hann även med att skriva en filmrecension åt PowerGamer. Spotify släppte ett plugin till mediacentret Plex. Lilla Elvira fyllde ett år och bloggen fyllde fem. Och vem var det egentligen som kastade?

December.
Under årets sista månad kunde vi bland annat konstatera att Quake III Arena fyllde 10 år. Jag delade ut invites till Google Wave, Spotify och Voddler – något som blev väldigt uppskattat bland er läsare. Fick en HTC Hero som jobbmobil och vi var och kollade in Peter Apelgrens julshow på Ruckmans. Jag hann även med två teknikköp – en gigabit-switch och en 2TB nätverksdisk. Avslutade året med att lista decenniets fem bästa animerade filmer och mina topp 10 iPhone apps för 2009. Sista listan för året blev den du just nu läst klart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *