En udda ordbehandlare: OmmWriter.

Jag har provat ett program som heter OmmWriter. Det är en väldigt enkel ordbehandlare för Mac OS X. OmmWriter befinner sig för tillfället i betastadiet men är gratis att ladda ner och fungerar mycket bra!

Det som skiljer OmmWriter från andra ordbehandlingsprogram är först och främst tre saker;

  1. OmmWriter är minimalistiskt. Det finns totalt sex olika inställningar du kan göra i programmet.
  2. OmmWriter är vackert. Programmet saknar det klassiska gränssnittet och du skriver all din text på en snöklädd bakgrundsbild.
  3. OmmWriter spelar på din kreativitet med hjälp av det visuella och ljud.
OmmWriter

Direkt när du startar programmet så möts du av ett snötäckt landskap och en passande ljudslinga någonstans i bakgrunden. Låter lite som i en dröm där någon spelar på istappar. Lite flummigt förklarat kanske men väldigt stämningsfullt! Efter ett par sekunder tonar det lilla gränssnitt som programmet begåvats med bort, och du blir lämnad ensam med musiken, de ensamma träden och din blinkande markör. Tanken med detta är att locka fram din kreativitet.
Vill du så kan du ändra stämningsljuden mellan någon av de sju inbyggda slingorna. Detsamma gäller ljudet vid tangenttryckningar, som du kan få att låta som droppar, is eller andra små diskreta ljud – väl anpassade till bakgrundsljuden.

Vidare kan du ändra bakgrundsbilden till helvit eller mönstrad. Du kan ändra typsnitt och storlek. Men det är också allt som OmmWriter klarar.

Jag känner mig behagligt lugn med programmet. Ingenting som stör ögonen – bara jag och min text. Och så de bakgrundsljud jag valt – allt för att väcka kreativiteten. Och det funkar faktiskt!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PYW_eTSqqWQ[/youtube]

2 kommentarer

  1. hej! jag har en mac OS X och har försökt ett flertal gånger ladda ner omnwriter men får svaret att det ej går att öppna på denna dator då jag försöker, är så frustrerad för jag vill verkligen ha detta program!! kan du snälla hjälpa mig??
    tack på förhand
    i

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *