Lappmögel!

Skene, 2010-01-06. Mycket snö!

Vaknade vid 8-snåret idag av att en traktor med plog plöjde förbi på vägen utanför. Åh nej, tänkte jag och drog täcket över huvudet och somnade om. Eftersom det riktigt kräksnöade hela kvällen igår (och hela natten också, verkar det som) så har det kommit rejält med snö. Framåt halv tiotiden hörde jag grannarna skjuta sina snöskyfflar på uppfarterna och det var bara att snöra på sig vinterkängorna, varm jacka och mössa och ge sig ut med snöskyffel i högsta hugg.

Det verkar ha fallit drygt 25-30 centimeter snö under kvällen/natten och allt var väldigt fint när jag pressade upp dörren för att ta mig ut. Lappmögel, hojtade grannen som kom ut ur sin holk i samma veva! Vi tittade oss omkring, spottade i nävarna och sen var det bara att hugga in! Höll på i drygt 1,5 timmar med att skotta vår gång och garageuppfart. Sen gick jag över till grannarna och hjälpte dem att skotta sina uppfarter också. Alltid kul att hjälpa andra.

Men nu är det alltså skottat överallt och även om det fortfarande snöar så tror jag inte att vi får se några sådana mängder igen. Det var verkligen länge sen jag såg såhär mycket snö här hemma. Kul! Och så blir allt mycket ljusare. Och så länge snön får ligga vit så har jag ingenting emot den. Trist sen när den blir brun av sand, salt, smuts och slask. Då kan det kvitta!

Och nästa år SKA jag verkligen försöka få fart på min gamla snöslunga, så bara står i förrådet och flinar åt mig. Den vägrar starta nämligen. Hade behövt ha den idag för att spara ryggen lite grann. Men men, jag sa samma sak förra året också – men hände det nåt? Icke! Mycket snack och lite snöslunga!

4 kommentarer

  1. Det blir jobbigt för djuren sen med (spec hundar) att gå sen när det blir massa salt, och sten i snön. Det skadar både djur, natur och bilar.

    kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *