Natal på gång till Xbox 360.

För dryga halvåret skrev jag om Microsofts kommande spelsatsning – Project Natal. Detta Xbox 360-tillbehör i form av en kamera som låter spelaren styra spelet med hela kroppen och interagera med karaktärerna. Det var i samband med E3-mässan som Microsoft visade upp den här tekniken, men sedan dess har det varit ganska tyst…

Men nu när CES pågår för fullt borta i Las Vegas så har Redmond-baserade Microsoft passat på att slipa lite extra på tekniken och ge Natal en ny omgång hype i och med en ny visning. Och visst verkar den grym – Natal? Släpps som speltillbehör till spelkonsollen Xbox 360 under fjärde kvartalet i år, lagom till julhandeln alltså. Och ja, jag ska ha en! Ska du?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CPIbGnBQcJY[/youtube]

Microsoft Natal visades på CES i Las Vegas januari 2010.

4 kommentarer

  1. Är inte mycket för att använda sig av kropprörelser i tv-spel. Måste dock säga att bara möjligheten att kunna bläddra i menyerna genom att vifta lite lätt på handen gör att den känns värd att skaffa sig. 😀

    1. Japp, mediacenterfunktionerna med Natal verkar riktigt heta. Synd bara att det just är Windows Media Center som det funkar ihop med. Jag vill ha geststyrning för Plex!! 😀

  2. I spelsammanhang tänker jag inte använda Natal. Hela Eye Toy konceptet är inget för mig. Inte Wii heller för den delen. Däremot när man bläddrar genom menyer eller kollar foton blir det genast intressant. Ser gärna att det blir nått liknande ”multitouch” likt på MacBook Pro med Natal och att vi får se den på fler ställen än Xbox 360 (som ärligt talat börjar bli aningen omodern)

    1. Själv gillar jag det fysiska med Wii och det passar mig utmärkt att få testa svingen med en lite hetare konsoll som Xbox 360 (även om den har några år på nacken nu).

      Men jag håller med dig. Att få bläddra i CoverFlow eller ett mediacenter med hjälp av Natal hade varit grymt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *