Nexus One presenterad.

Inte helt oväntat släpptes Google-mobilen Nexus One tidigare ikväll. Med kraftfull prestanda, Android version 2.1 och en välfylld butik så kanske den faktiskt kan utmana Apples iPhone. Jag satt och lyssnade på livepodcasten som Slashat.se hade från presskonferensen och jag måste tyvärr säga att jag ännu så länge inte är speciellt imponerad av det jag ser och hör av denna mobil. Android är fortfarande ung som plattform men har grym potential och bjuder på långt mer frihet än någon annan mobilplattform jag provat tidigare. Dock har man mycket att lära av Apple som trots inlåsningen ändå har lyckats grymt bra. Jag säger bara 3 miljarder nedladdningar från App Store så förstår ni att det inte är någon fluga vi talar om här…

Initialt så kommer Nexus One inte att finnas tillgänglig för den svenska marknaden. Eventuellt kommer den senare under året, eller så får vi se en annan modell landa på den i svenska butiker fram emot hösten kanske. Men vill du ha en olåst Nexus One så kan du alltid dra till Storbritannien. Det är väl det land som ligger bäst till om du vill köpa en Google-mobil på stört!

Läs vad pressen skriver om Nexus One.

Vad tror du om Googles nya mobil? Hiss eller diss?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *