Olycksfågeln.

Vi har just sett klart andra delen av Olycksfågeln – filmatiseringen av Camilla Läckbergs bok, som just sänts i SVT1. Precis som med Stenhuggaren så var den sevärd men den kändes också som ett hastverk på slutet. Ingen riktig avslutning på den kändes det som. Hade man låtit varje avsnitt vara 15-20 minuter längre så hade man hunnit summera lite bättre i slutet. Men ändå – sevärd som sagt. Fjällbacka är ju alltid Fjällbacka – mitt favoritställe på kusten! Dessutom är böckerna grymma så att se den var ett måste.

3 kommentarer

  1. Grejen är att man behövde egentligen inte se del 2, eftersom SVT i mina ögon klantat sig och skrivit redan i första avsnittets rolllista ”Hanna som ung” och ”Lars som ung”. Så man fick reda på att det var de som var de instängda barnen, och därmed inget kärlekspar.

  2. Tjena Annalin!
    Ajdå, riktigt klantigt av SVT. En spoiler som jag faktiskt missat själv. Fast å andra sidan så hade jag ju läst boken innan (även om det var så länge sen att jag inte mindes upplösningen)

  3. Kanske inte direkt smart att skriva hur den var och hur det ligger till för de som inte sett den ännu.
    Alla har ju inte läst böckerna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *