One more thing…

Tisdagen den 26/1 stänger Apple sitt räkenskapsår 2009 och dagen därpå, onsdagen den 27/1 förväntas man presentera det som halva internet nu verkar vänta på – en tablet-Mac!

Apple har ännu inte bekräftat något datum för eventet men den 27’e är det datum som finns på allas läppar. Kommer vi någon gång att få se en pekskärmsdator från Apple, så är det då!

Det har dessutom snackats en hel del om vad denna nya lilla Mac skall få för namn. iSlate, iTablet, iPad och iGuide är produktnamn som florerat som lösa rykten. iSlate är väl det senaste, som alla tror kommer att bli det officiella namnet – även om det finns en del som talar emot det. iSlate=is late. ”Apple is late” låter ju inte så bra. Då låter iPad betydligt mycket bättre. Vidare har det snackats en del om skärmstorlek och material. Enligt utsago har Apple beställt 10.7″-skärmar, vilket många tror skall användas just till denna tablet. Att skalet blir av aluminium verkar alla också vara överens om. Huruvida den får en inbyggd webkamera får vi däremot olika bud kring.

För den som vill ha sin egen pekskärmsmac så blir det leverans under mars månad. Men allt är förstås bara rykten. Om två veckor vet vi definitivt mer…

Core i5 kommer till MacBook Pro.

Vidare har Intel bekräftat att man kommer att förse Apples uppdaterade MacBook Pro med en Intel Core i5 processor, vilket kommer att ge rejäl skjuts åt prestandan i denna toppmaskin! Hyfsat troligt att denna välkomna uppgradering presenteras vid samma tillfälle som tableten.

One more thing…

Det har också börjat snackas om release av en ny iPhone 4.0 – kanske redan så tidigt som i maj. En snabbare iPhone med multitasking, bättre kamera och aluminiumhölje. Ska bli synnerligen intressant att se vad Apples mobilavdelning knåpar ihop för någon killermobil i år.

Källor:
Rykten, MacWorld, rykten, MacWorld och (läs och häpna) mer lösa rykten samt MacWorld! 🙂

8 kommentarer

  1. Kan du kolla en sak, om du klickar på en bild på min blogg, blir det två konstiga streck på bildtiteln under? Jag använder fancybox.

    1. Lägg till följande kod i Mystique inställningar/Användar-CSS:


      /* Ta bort utseende från tabeller */
      table td,table th,table tr.even td,table tr:hover td{border:0;background-color:transparent;}

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *