Skaffa Dropbox!

I förra veckan installerade jag för första gången programmet Dropbox på mina Windows 7-datorer, min iPhone 3G och min MacBook Pro. Dropbox har funnits ett bra tag och är ett program som är länkat till ett privat lagringsutrymme i molnet. Via mitt gratis Dropbox-konto med tillhörande 2GB lagringskapacitet så kan jag enkelt flytta filer mellan alla mina datorer – inklusive min iPhone!

Dropbox är alltså en gratistjänst och ett gratisprogram som installerar sig själv som en katalog på din dator. Dra filer till denna katalog så synkas de automatiskt upp i molnet till ditt Dropbox-konto där. Därifrån synkas de sedan ner till dina andra datorer där programmet är installerat. Vill du komma åt filerna från din iPhone så finns det en smidig applikation för det, med vilken man också kan ladda upp foton som tagits med mobilen.

Utöver detta så kan du alltid nå dina filer över webben, via en webbläsare. Logga in på Dropbox.com och alla dina uppladdade filer finns där. Tar du bort en fil av misstag så behåller Dropbox en kopia på den så att du enkelt kan återställa misstaget. Dropbox versionshanterar dessutom dokument, så att du kan gå tillbaks till en äldre version av den där viktiga Powerpoint-presentationen du redigerat i olika steg. Dessutom kan du enkelt dela filer med andra via Dropbox. Grymt smidigt!

Som sagt, jag har just upptäckt Dropbox men nu kan jag inte tänka mig att leva utan den! Det blir så otroligt mycket lättare att flytta filer via en molntjänst som Dropbox. Och två gigabyte räcker faktiskt ganska långt. Och skulle du tycka att det är för lite utrymme, så kan du alltid bjuda in en vän till tjänsten – då får både du och din vän 250MB extra. Och bjuder du in riktigt många så kan du få totalt 5GB lagringskapacitet på ditt Dropbox-konto. Och det är inte dåligt för att vara en gratistjänst.

Så härmed bjuder jag in dig som ännu inte provat Dropbox.

13 kommentarer

 1. Vet att du berättade om tjänsten för ett tag sedan och redan då lät den väldigt bra. Ska helt klart prova detta, då ofta händer att jag glömmer mitt USB-minne hemma när jag ska till skolan. 🙂

 2. Faktiskt är bredbandsbolagets nya lagringstjänst integrerad med dropbox, de vill jag ska ladda hem applikationen dropbox när jag ska aktivera tjänsten.

 3. Jag tycker att tjänsten Live Mesh som är snarlik Dropbox är värd att nämnas. Den erbjuder hela 25 GB, helt gratis och du kan precis som med Dropbox synka mot datorer, såväl som mobila enheter.
  http://www.bosseweb.se/live-mesh-synkronisera-dela-och-komma-at-filer-med-alla-dina-enheter-online-gratis
  25 GB mot 2. Ett enkelt val! 😉
  Till Live Mesh hör också Online-hårddisken SkyDrive!
  Och kan man tänka sej; Det är Microsoft som står bakom båda tjänsterna. Oops!

  1. Tjena Bosse!
   Skaffade mig ett Live Mesh-konto, men det verkar som att man ”bara” får 5GB, inte 25GB alltså. Vet inte var du fick informationen men kan vara värt att notera…

    1. ”Live Mesh offers 5 gigabytes (GB) of free storage for files on your Live Desktop (The online location in which your Live Mesh folders are stored, so you can access them from the web.)”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *