Är Apple verkligen så bra på support?

Jag läste idag på IDG att ett amerikansk företag hade bedömt hur supporten från olika datortillverkare står sig mot varandra och tydligen vann Apple för tredje året i rad.

I konkurrens mot bland andra HP, ASUS och Lenovo med flera så vinner alltså Apple kundsupport och pålitlighet. Jag kan till viss del förstå att de vinner ’pålitlighet’ då Apple står för både hård- och mjukvaran i de maskiner man levererar. Något som ingen av de andra datortillverkarna gör. Och let’s face – det funkar mycket bättre om en och samma tillverkare levererar hela paketet. Vore väl konstigt annars!

Däremot har jag lite svårare att förstå att Apple även vinner även på kundsupportsidan, mest på grund av allt man hört och läst gällande supportärenden hos tillverkaren. Utan att kunna rabbla upp en massa källor så har jag i alla fall läst och hört att det tar lång tid att få saker och ting åtgärdade, man har en massa undantag (nu senast att man inte reparerar datorer för rökare) och att byråkratin runt supportärenden blir så komplicerat och långdraget att man tröttnar och fixar fram reservdelar på annat håll.

Själv har jag inte haft några som helst på problem med någon av mina Apple-produkter. Har du som Apple-ägare, haft kontakt med tillverkaren i något supportärende och hur upplevde du det i så fall? Kommentera gärna!

2 kommentarer

 1. Min första första Gen ipod Nano slutade fungerar förr. Bara dog av någon skum anledning hade iof haft den i drygt 3 år då…
  Gick in på apples support sida, tittade att garantin gällde med serienumret, gjorde en RMA förfrågan och redan nästa dag kom DHL och hämtade.
  Gick lite mer än en vecka så kom en ny på posten.

  Nu förväntar jag mig inte att det ska vara så jämnt… men det var riktigt bra service.

  Däremot fick flickans pappa glapp i hans iphone. Lämnade den till (F)elia för 4 veckor sen… inte riktigt lika bra där med andra ord.

  1. Tja Kim!
   Låter som du hade en riktigt bra upplevelse med din iPod nano. Visst är det skönt när service funkar som det är tänkt – snabbt och smidigt! Det gör en positivt inställd som kund även vid fortsatta affärer.

   Dessvärre känner jag igen fenomenet med iPhone. Vet inte om det beror på servicemellanhanden som Telia innebar i detta sammanhanget, men det blir ju ytterligare än länk i supportkedjan som tar tid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *