Epic fail, Malmö stad!

För snart ett år sedan skrev jag ett blogginlägg här på sidan om att Malmö stad var på väg att öppna en virtuell mötesplats i spelet Second Life. A little behind schedule, om du frågade mig då… Det luktade flopp lång väg, vilket till och med pamparna i Malmö verkar ha förstått nu, för i månadsskiftet mars-april stänger man sitt virtuella kontor i spelet. Också ett sätt att blåsa 800 000 kronor i EU-bidrag och 300 000 i skattepengar.

Epic fail, Malmö stad!

1 kommentar

 1. Det finns två saker som är intressant med den här satsningen:

  För det första har det varit väldigt svårt att få reda på nåt om strategin bakom – vad ville man egentligen? Vad var målet, hur skulle man komma dit? Här saknas helt svar.

  För det andra så är alla så verkar alla kritiker övertygade om att Second Life är dött, ute och passé. Men inget kunde vara mer fel! Hypen i media om Second Life var som störst 2007, två år innan Malmös lansering. Men Second Life har faktiskt aldrig varit mer populärt än det är just nu. Mycket, mycket mer populärt än det var 2007:

  – Omsättningen inne i Second Life var 2009 drygt 550 miljoner USD – sju gånger mer än 2006. Det är mer än vad det säljs ”iPhone Apps” för (och ändå det laddas det ner 3500 ”apps” i minuten) och dubbelt så mycket som den totala försäljningen på Facebook.

  – Linden Lab, skaparna av Second Life, gjorde en vinst 2009 på 50 miljoner USD, för jag vet inte vilket år på raken. (Facebook gjorde också ett bra resultat 2009, för att vara dem, ”bara” 50 miljoner USD i förlust.)

  – Second Life har Sju gånger fler aktiva användare idag än under värsta hypen 2007. Invånarna tillbringade totalt 481 miljoner timmar (nästan 55 000 manår!) i Second Life 2009, all time high och en ökning med 21% jämfört med 2008.

  – Över 40 miljoner samtalsminuter per dag under 2009, bland top fem i världen på IP-röstkommunikation (Skype är störsts) – och det är inte ens främsta syftet med Second Life.

  Mer info i den officiella redovisningen för 2009 för Second Life på https://blogs.secondlife.com/community/features/blog/2010/01/19/2009-end-of-year-second-life-economy-wrap-up-including-q4-economy-in-detail

  Eller läs mitt gästblogginlägg på ”Kvistlenas andra liv”: http://andralivet.wordpress.com/2010/01/05/ar-second-life-dott-och-ute/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *