Första dagen i Kenya.

Landade på flygplatsen utanför Nairobi vid 06:30 i morse, lokal tid. Grymt svårt att sova på den Boeing 777 som tog oss från Amsterdam till Nairobi så alla var ganska trötta när vi väl kommit av planet och fått våra visum godkända. Något som visade sig vara lättare sagt än gjort, förresten…

Efter en skumpig jeepfärd genom Nairobi och ut på landsbygden så har vi nu nått Serena Mountain Lodge där vi ska spendera första natten. Det är ett hotell helt i trä som ligger mitt ute i vildmarken på 2195 meters höjd med fin utsikt! Alldeles nedanför hotellet finns ett vattenhål dit djuren går för att dricka och svalka sig. En hjord bufflar har legat där och solat sig hela dagen, men vi har också sett en mängd elefanter, vårtsvin och antiloper – allt från hotellets terass. En härlig känsla!!

Som tur är har de trådlös internetanslutning här så jag kan blogga lite. Annars kostar datatrafik 145 kronor/MB. Svinigt dyrt alltså!

Kameran går varm – speciellt med objektivet som jag fick låna av älsklingens pappa. Hoppas att det blir riktigt bra bilder!

Bilden nedan tog jag med iPhonen, bara för att visa er nåt i alla fall!

11 kommentarer

 1. Wow, låter som att hotellet ligger på ett riktigt drömläge där ovanför vattenhålet. Coolt! Skönt att du hittat en schysst internetuppkoppling med.

  1. Tja!
   Japp, klockrent läge. Lagom soft så här första dagen, jetlaggad och mosig i skallen. Bara sitta här och dricka lokala ölet Tusker och njuta av utsikten!

 2. Kollade lite och såg att det är två timmars tidsskillnad till Kenya. Förstår att det är jobbigt att ta igen den tiden 😉

 3. Fin bild – men djuren smälter in i sin omgivning. Det får mig att anta att det finns krokodiler i närheten. Hoppas du slipper se det, ingen mysig syn. Kram

  1. Caroline>>
   Jag har faktiskt redan sett krokodiler. Det finns sådana här vid lodgen där vi bor i natt. Stora as är det också! 2,5 meter minst!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *