Jag är trött på snöskottning nu!

Steppade upp ur sängen vid pass 07:07 i morse bara för att finna att vi hade fått ytterligare 25cm snö under natten. Hade lovat att köra Lin till jobbet  vid 07:15 så jag gav mig ut och skottade mig fram till bilen. Positiv som jag är så trodde jag förstås att jag skulle lyckas ta oss iväg, vilket var helt fel! Backade ut på den oskottade gatan från vår uppfart och tog sats. Gick icke. Svagt uppförslut och 25cm snö överallt gjorde det omöjligt att ta sig någonstans. Lyckades gunga igång bilen så pass att jag kunde köra in den på uppfarten igen. Så det var bara att lägga ner den tanken på att hon skulle kunna ta sig till jobbet.

Jag tog istället fram skyffeln och började skotta hela uppfarten (med plats för fyra bilar) och gången fram till huset. Skottade upp framför soptunnan och framför brevlådan. Började av någon anledning att skotta vägen utanför vårt hus också. Inte för att jag skulle kunna komma någonstans innan plogbilen hade varit där men ändå… Pulsade i 60cm snö runt huset och hämtade stegen. Tog mig upp på taket och började skotta ner en halvmeter snö därifrån. Det var nog hög tid för det eftersom båda våra altantak mer eller mindre är platta och tar inte hur mycket stryk som helst. Skottade dessutom hustaket, så långt jag kunde. Gick inte att gå på taket eftersom det låg drygt 1dm is på det! Galet halt!

Efter ett par timmar kom plogbilen och plöjde upp en rejäl vall mot hela uppfarten. Tung snö! Så det var bara att börja skotta uppfarten igen – som förresten redan hade börjat bli täckt av snö. Höll på fram till 12-snåret innan jag var någorlunda nöjd – och nu sitter jag här fem timmar snöskottning senare och har ont i rygg, axlar, armar och knän. Och det börjar dessutom bli hög tid att ge sig ut igen… 🙁

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *