Senast sedda: Beck – I Stormens Öga.

Beck: I Stormens Öga är ett actiondrama i regi av Harald Hamrell.

I Stormens Öga är den 25’e filmen om poliskommissarie Martin Beck och hans kollega Gunvald Larsson, gestaltade av Peter Haber och Mikael Persbrandt.

En grupp extrema miljöaktivister har tagit sig till Sverige och planerar att slå ut delar av samhällets infrastruktur. En sjukskriven Martin Beck blir blixtinkallad av Svenska säkerhetspolisen för att hjälpa dem och brittiska MI6 i jakten på aktivisterna. Gunvald blir av en slump indragen i händelseförloppet, då han tidigare haft personlig kontakt med en kvinna i gruppen. Medan han jagar hennes mördare så är Säpo efter honom och den information han eventuellt sitter inne med, något som Gunvald är sparsamt intresserad av att dela med sig av. Han blir själv misstänkt och Säpo kräver att Beck anhåller honom, vilket ställer förtroendet dem emellan på prov. Detta samtidigt som klockan tickar och miljöterroristerna hotar att lamslå landet…

I Stormens Öga är en aktuell film. Dock aningen rörig till en början. Den handlar mycket om Gunvald och han kör mer eller mindre ensamrace genom hela filmen. Inte en klassisk Beckfilm, utan något annat lite svårdefinierat. Tempot är varierande men det är inte förrän i slutet som den börjar ta sig. Resten känns mer som en transportsträcka. De sista minuterna höjer nästan filmen till en trea. Men bara nästan.

Beck: I Stormens Öga. Betyg 2/5

  • Recensionen finns också att läsa på PowerGamer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *