SVT Play på App Store nästa vecka?

Sedan mitten av december 2009 har Sveriges Television lobbat för att få sin iPhone-applikation SVT Play godkänd av Apple.

Den 16’e december och några dagar framåt flanerade svenskar iförda folkdräkter och iPhone-utstyrsel utanför Apples huvudkontor i Cupertino, Kalifornien. Ett klart PR-trick som vi licensbetalare fick betala. Med sajten DearSteveJobs.com ville SVT få oss – allmänheten, att pusha herr Jobs och hans Apple att snabba på godkännandeprocessen för SVT Play i App Store. Det gick sådär. Eller rättare sagt, inte alls!

Detta är sedan länge glömt och SVT Play lyser fortfarande med sin frånvaro. Det blev istället TV4 Play som tog oskulden för svensk tv på Apples iPhone och iPod touch. Men ingen SVT Play… Förrän det dök upp ett besked att applikationen hade nekats på grund av den höll för hög kvalitet på bildströmmen. Hm, jag är tveksam… Känns mer som ännu ett försök från SVT att hypa sin applikation. För var det något som TV4 Play kritiserades för, så var det just den dåliga bildkvaliteten.

Men nu äntligen verkar det faktiskt som att SVT har fått lite medvind äntligen. Man meddelar lite kort via ett pressmeddelande att SVT Play kommer att finnas tillgängligt i App Store den 11’e februari klockan 10.00. Ett sista desperat försök att hypa tjänsten innan den släpps, tycks det mig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *