Bland vilda djur och dränkta hotell.

God kväll!

Igår, efter en åtta timmars ojämn bilresa från Samburu, korsade vi ekvatorn och anlände till vackra Lake Nakuru National Park där vi åt en sen lunch på Sarova Lion Hill Game Lodge, där vi också stannade en natt.

Parken är kanske mest känd för de tusentals rosa flamingos som håller till nere vid sjön Nakuru. Vi har förutom dem, varit ute i parken och sett noshörningar, giraffer, bufflar, strutsar, apor och fåglar. En ganska kort safaritur tyvärr eftersom större delen av dagen bestod i resa – inte helt utan komplikationer, då vår annars så förträfflige chaufför och stigfinnare ”Hawkeye” John visade prov på mindre väl utvecklade förmågor… Han krockade nämligen vår jeep in i en framförvarande minibuss som bromsat in för ett hål i vägen. Mindre bra! Men kenyanerna löser sånt här man mot man utan inblandning av korrupta myndigheter. Så vi kunde snart åka vidare. Dessutom tog störtbågarna på Land Cruisern hela smällen!

Ännu en händelserik dag i Kenya! 🙂

I morse lämnade vi Nakuru bakom oss och drog vidare mot Masai Mara. Asfalt större delen av vägen men när vi närmade oss parken så byttes den relativt fina asfaltsvägen ut mot grus- och lerväg. Tänk dig den sämsta väg du kan hitta i Sverige, multiplicera den dåliga kvaliten med tio, addera lite grus och lera. Lite den känslan!

Vi passade också på att ta en avstickare till Tanzania och Serengeti, just for the hell of it! Men nu är vi äntligen framme på hotell Masai Serena Safari Lodge i Kenyas djurtätaste park, Masai Mara!

Vädret här i Kenya har varit helt okej – inte gassande sol och inget ihållande regn. Det har regnat lite på nätterna och på några av våra transportsträckor mellan parkerna men annars har det mest varit växlande molnighet.

Däremot har regnet följt oss i spåren – så sent som idag fick vi reda på att hotellet Samburu Serena som vi sov på natten till igår, numera ligger under vatten! En störtflod som höjde vattennivån hela fem meter där lyxlodgen och alla bungalows låg har dränkt allting. Känns lite overkligt att ha gått där och fotograferat krokodiler och omgivningarna – och nu står allt under vatten!

Nä, dags för sängen här nu. I morgon väntar en tidig safaritur vid pass 06:30 och förhoppningsvis har vi möjlighet att få äta frukost ute på savannen.

Avslutningsvis bjuder jag på lite utsikt över Masai Mara från vår balkong.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *