Bristerna i skärmtekniken på Xperia X10.

Att Sony Ericssons senaste mobiltelefon Xperia X10 har fått ett svalt mottagande har väl inte undgått någon som inte bott under en sten den senaste tiden. Mycket av kritiken riktas mot skärmen i X10’an, som lider av problem. Mer exakt verkar detta bero på att digitizern är betydligt långsammare i Xperia X10 än i andra telefoner, alltså tiden det tar för enheten att uppfatta rörelser på skärmen över överföra dessa till mjukvaran.

Detta är någonting som tidningen M3 uppmärksammat, likväl som den svenska Androidcommunityn Swedroid. De har kunnat konstatera att digitizern jobbar med cirka 28Hz på Xperia X10 medan den ligger på 75Hz på HTC Hero. En klar skillnad som vara en stor del i kritiken mot X10. En annan sak är att Sony Ericsson inte stöder multitouch i enheten, vilket gör att den upplevs som seg eftersom du måste trycka ner en bokstav i taget när du skriver på det virtuella tangentbordet. Helt klart en nackdel.

Allt detta är dessutom uppgifter som bekräftas av tillverkaren. Man undrar varför Sony Ericsson har tummat på helhetsupplevelsen i Xperia X10. Den kunde ha blivit en riktigt bra telefon, men med dessa begränsningar så når den tyvärr inte fram. Synd, för Sony Ericsson hade behövt den vitamininjektion som en lyckad produkt av det här slaget ger!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *