Mediacentret Plex snart med nytt bibliotek!

Häromdagen meddelade gänget bakom mediacenterlösningen Plex att man jobbar på ett helt nytt att hantera sina film- tvserie- och musikbibliotek i programmet. Det nya biblioteket har namnet Alexandria (efter biblioteket i Alexandria i Egypten som grundlades cirka år 280 f.Kr.)

Plex i sin nuvarande form delar en stor del av kodbasen med det mer kända systerprogrammet XBMC. Plex utvecklas dock enbart för Macplattformen och det är också här som de två går separata spår. Plex har till exempel sedan länge haft en inbyggd App Store i sitt mediacenter, vilken ger möjlighet att ladda ner plugins såsom SVT Play, Spotify, Headweb med flera.

Nu arbetar man alltså på ett helt nytt tänk gällande hantering av biblioteken i programmet – något som inte har varit speciellt smidigt tidigare. Upplägget betatestas just nu av en grupp användare och det är genomgående positiva tongångar som strömmar tillbaks till utvecklarna. Något datum för skarp release finns i nuläget inte, men vi kan ju hoppas på nästa version av Plex släpps under våren. Så länge kan vi följa arbetet med Alexandria och Plex i den officiella bloggen.

Kör du Mac men inte Plex? Varför inte? Har du inget behov av ett mediacenter eller har du valt en annan lösning? Kommentera nedan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *