Mina första tankar om Battlefield: Bad Company 2.

Dåligt uppdaterad som jag var, så hade jag helt missat att spelet Battlefield: Bad Company 2 nu har släppts till pc. Dock gjorde min gode arbetskamrat Jocke Tuffing mig uppmärksam på detta i förmiddags, vilket i sin tur föranledde ett besök på Media Markt ute i Högsbo där ovan nämnda titel införskaffades. Bra där, Jocke!

Jag har nu lirat min allra första session av singleplayer i Bad Company 2 och det var en ganska skön upplevelse, faktiskt! Men jag måste säga att jag var något besviken på grafiken tyvärr. Med allting inställt på max i 1920×1200-upplösning så såg det ändå inte lika grymt ut som Modern Warfare 2, vilket får ses som någon typ av grafisk måttstock när det gäller spel i den här genren. Dock har svenska DICE bakom Bad Company-spelen ett ess i rockärmen, i form av grafikmotorn Frostbite som verkligen inte går av för hackor med sina destruktiva miljöer. Funktionsmässigt sparkar den röv på vilken annan grafikmotor som helst!

Kontrollerna känns lite jerky ibland men i övrigt är spelet grymt! Ljudet håller hög kvalitet och emellanåt briljerar faktiskt vyerna även om texturerna på nära håll lämnar en del i övrigt att önska.

Multiplayerdelen är något som DICE brukar vara riktigt duktiga på, men denna har jag inte haft tid att prova ännu. Lär väl återkomma med fler tankar kring Battlefield: Bad Company 2 framöver.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *