Opera Mini snart i en iPhone nära dig?

Gänget bakom norska webbläsaren Opera har skickat iväg sin iPhoneversion av programmet, Opera Mini, till Apple för godkännande. Detta för att programmet skall kunna bli tillgängligt i App Store för iPhone- och iPod touchanvändare.

Dock råder det en del tveksamheter kring det hela eftersom Apple i sina villkor mot utvecklare tydligt säger att inga program som konkurrerar med Apples inbyggda program i iPhone OS kommer att tillåtas på App Store.
Opera, å sin sida, menar att deras webbläsare gör mycket mer och utnyttjar en helt annan teknik än den Apple har i sin mobila Safari. Helt sant, eftersom Opera Mini dels är betydligt snabbare än Safari och inte minst, att webbsidor som öppnas med programmet först skickas till Operas servrar för komprimering innan de skickas tillbaka till användarens webbläsare.

Återstår dock att se om Apple godkänner programmet. Men det vore otroligt spännande om så blev fallet, för Opera är ju känd för att vara en riktigt vass browser!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *