Senast sedda: The Invention of Lying.

The Invention of Lying är en komedi i regi av Ricky Gervais och Matthew Robinson.

Häromdagen såg vi den brittiska komedin The Invention of Lying av och med Ricky Gervais – ni vet han bakom The Office!

Anyways, filmen utspelar sig i en modern men alternativ verklighet där alla talar sanning hela tiden – ingen kan ljuga. Detta skapar givetvis otroligt pinsamma vardagssituationer när folk samtalar om ditten och datten. Att höra folks ärliga åsikter om saker och ting kan vara otroligt smärtsamt… 😉
I filmen får vi följa manusförfattern Mark Bellison (Ricky Gervais) som är på väg att få sparken från sitt jobb. Men så helt plötsligt en dag när han står på banken och ska ta ut sina besparingar för att betala hyran, och bankens datasystem har havererat – så kommer han på den briljanta idéen att be om att få ta ut mer pengar än han egentligen äger. Ingen ifrågasätter honom, eftersom folk inte kan ljuga. Allt som sägs är ju sanning… Tills nu!

Mark börjar utnyttja sin nya gåva genom att göra goda gärningar för människor i sin omgivning. Snart tar det dock större proportioner när han hittar på att man kommer till himlen när man dör… Hela mänskligheten tror då att Mark är en gåva från ovan och kräver givetvis att få ta del av allt han vet. Ovanpå detta blir han befordrad på jobbet då han sagt till sin chef att han just skrivit den bästa film som någonsin gjorts. Alla tror honom givetvis…

The Invention of Lying är helt klart en skön film. Den har en lite udda twist och i varje samtal letar man efter tankevurpor – utan att finna några. Det är välskriven fiction men också till viss del romantisk komedi – något jag inte är överförtjust i, men kan leva med. Ricky Gervais är grym i huvudrollen och övertygar gång på gång. En härlig film på udda tema som garanterat lockar fram några garv!

The Invention of Lying. Betyg: 3/5

  • Recensionen finns också att läsa på PowerGamer.

4 kommentarer

  1. Haha, låter som den måste ses. 🙂 Jag har sett Ghost Town med Ricky Gervais och den va sjukt roligt! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *