Valve släpper fler spel för Mac inom kort.

Speldistributören och utvecklaren Valve, som ligger bakom succéer som Half-Life, Counter-Strike  med flera, meddelade i förra veckan att man planerar att släppa sin spelklient Steam för Mac OS X.

Mac som plattform har under alla år varit rysligt eftersatt vad gäller spel men under senare tid har det faktiskt släppts en del titlar för Mac samtidigt som de släppts för Windows. Men nu lovar alltså Valve bättring och bjuder inte bara på Steam till Mac OS X, utan man kommer också släppa företagets egna titlar för Mac i samband med releasen av Steam – som för övrigt är planerad till nästa månad.

Dessutom så kommer du som har redan har spelen till din Windows-dator, inte att behöva köpa spelet en gång till för att lira det under Mac OS X. Nej, Valve bjuder på en cross-plattform license för alla sina spel. Inte dåligt!

Detta betyder alltså att vi inom en dryg månads tid kan börja lira Half-Life, Half-Life 2, Counter-Strike, Team Fortress 2 och Left 4 Dead 2 bland andra. Nu hoppas vi bara att fler och fler utvecklare och utgivare inser att Mac OS X har vuxit upp och blivit en gamingplattform att räkna med.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *