Är detta Apples nästa iPhone?

Jag fick idag ett mail från en läsare som undrade vad jag tyckte och trodde om ryktena kring en kommande iPhone som florerat på nätet sen senaste veckan. Självklart har jag följt media (som alltid när det snackas Apple), men låt oss inte gå händelserna i förväg utan luta dig tillbaka och var med från början.

De senaste dagarna har det alltså florerat diverse bilder på nätet på en förmodad ny mobiltelefon från Apple, iPhone 4G. Det började egentligen i mitten av förra veckan då någon postade en fejkad bild på nya iPhone. Ryktesdrevet sattes i rullning men allt eftersom den suddiga bilden nagelfors så kunde man, med lite hjälp från upphovsmannen, avskriva den som fejk!

iPhone 4G. Photoshoppad fake!

Desto mer spännande blev det igår då tekniksidan Engadget fick tag på bilder på något som verkade betydligt mer trovärdigt. Historien förtäljer att någon hittat en förmodad prototyp av nya iPhone glömd i en bar. Det intressanta med detta är att historien känns så osannolik att den faktiskt blir trovärdig.

iPhone 4G? Äkta eller fake?

Själv har jag studerat alla bilder ganska noggrant och man kan ju lätt konstatera att de känns ganska övertygande. Alla reglage, kontakter och högtalare sitter på samma ställe som föregående modeller vilket känns troligt. Dessutom påminner designen lite grann om iPad, med sina lite vassare kanter. Dock har man flyttat simkortsluckan till ena långsidan, vilket kan tyda på att man vill ge mer plats för en förmodan inbyggd kamera på framsidan av enheten. Dock undrar man varför aluminiumskalet uppvisar skarvar, något Apple är duktiga på att jobba bort med sina unibodyskal, både i MacBook Pro och nu senast i iPad.

Idag späds äktheten i ryktet och bilderna på ytterligare genom att det på Gizmodo (via Engadget) publiceras ett kort videoklipp på ovan nämnda telefon. Antingen rör det sig om en kopia, en grymt bra genomförd fejk eller så tittar vi kanske just nu på ett förhandsexemplar/prototyp av en kommande iPhone. Om den sedan kommer att heta 4G, HD eller något annat lär bli en väl förborgad hemlighet borta i Cupertino. I juni lär vi få svaret…

[youtube width=”560″ height=”340″]http://www.youtube.com/watch?v=nxbHCR-W8zc[/youtube]

Personligen tror jag att detta verkligen är den kommande iPhonen. Dock ett förhandsexemplar, men jag tror att vi får en betydligt kantigare iPhone än dagens 3G/3GS. Vad tror du? Är bilderna och videon äkta eller fake? Vad är det vi ser? Kommentera gärna!!

Läs vidare via länkarna nedan:

8 kommentarer

 1. Tummen upp för inlägget! =)

  Jag tror faktiskt, tyvärr (måste jag ändå säga), att detta är ett förhandsex av nya iPhone. Som du skriver så sitter de flesta kontakter osv på samma ställe som föregångaren förutom simkortsluckan, kan det vara ett microsim alá iPad vi ser?

  Varför jag känner mig kluven om detta nu är kommande iPhone (även om designen såfall säkert kommer göras om mycket mer innan släppet) är att den känns så hård, kall och faktiskt trist.

  Blev väldigt besviken då jag såg den, detta känns inte alls som Apples tidigare produkter, och inte alls som deras designtänk. Detta känns i mina ögon, mer som en dålig Sony Ericsson telefon. :/

  Jag hoppas faktiskt att detta inte är den nya iPhone, för bättre än såhär vill jag tro om Jobs och gänget.

  Skulle deta vara sant så hoppas jag på en mer strålande underbar insida, då kanske jag kan glömma utsidan för en stund 😉

  1. Tjena Julian! Snabba ryck här! 😉

   Tänkte precis samma sak som du – visst ser den ut som en Sony Ericsson-nalle? Den är väldigt lik designen på några av företagets CyberShot-mobiler, eller hur?

   Men tittar vi på hur Apples produkter ser ut numera, så är det raka linjer och vassa kanter som gäller, genomgående. Titta på Macbook Pro, iMac, iPad, Macbook Air, Mac Pro och för all del nya Magic Mouse – alla följer samma mönster!

   Jag tror att detta faktiskt kan vara ”the real thing!” Och jag tror att det som finns under skalet kommer att väga upp dess utsida. Men erkänn, nu har vi levt med de runda iPhoneformerna sedan 2007 – det är dags för förändring.

   Ha det gött!

 2. Där har du en poäng faktiskt, de senaste från Apple har väldigt raka linjer… Kanske är det ändå såhär den faktiskt kommer att se ut till stor del?

  Jag antar att man vänjer sig. Hur som helst så är ju Apple bäst på mjukvara (i mitt tycke) så insidan lär bjuda på mycket smått och gott som säkerligen får mig på fall ändå. Och när du säger det, förändring är nog något Apple har på ingång… =)

  Den som lever får se, ska bli intressant och se hur det här utvecklar sig.

  De jag inte förstår bara är att OM detta är riktiga iPhone, varför inte ett knyst från Apple gänget? Borde det inte vara en polisanmälan och kanske en stämningsansökan på ingång mot Engadget såfall?

  1. Det kan mycket väl vara ett rättsligt efterspel gång mot Engadget. Betänk att nyheterna bara är något dygn gamla ännu och dessutom har det varit helg (jurister behöver också vila!) 🙂 Men samtidigt är det en risk Apple tar att röja en design, om nu detta är en prototyp av nya iPhone. Man kanske helt enkelt väljer att hålla tyst och köra sitt eget race, så som Apple brukar.
   Det hela kan också vara ett PR-trick för att öka hypen inför lanseringen…

 3. Aldrig tänkt på det med Pr-trick…hmmm! Intressant tanke. Älskar Apple, alltid lika hemligt och spännande att vänta på deras prylar.

  1. Japp, Apple vet verkligen hur man bygger upp en hype. Det är imponerande om man tar ett steg tillbaks och bara tittar på hur ryktesmaskineriet snurrar igång så fort någonting sådant här händer!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *